Profesjonell hårfarge til hjemmebruk

Vi vet at slik jordens befolkning lever i dag, desverre ikke er bærekraftig over tid. Vi i by Bente vil gjøre det vi kan for å bidra til å snu utviklingen, derfor var vår første ansettelse en "Chief Green Officer". Vårt mål er ikke bare å ha de beste produktene, men samtidig legge igjen et så lite miljøavtrykk som mulig. Vi ønsker ikke at våre aktiviteter skal utgjøre en ekstra belastning for kloden.

Dagens hårfargeprodukter inneholder stoffer med negativ miljøpåvirkning og skadelige stoffer for mennesker. I by Bente mener vi det er fullt mulig å fjerne mange av disse uten at det går på bekostning av kvaliteten. Vi har allerede fjernet mange av stoffene i våre produkter, og jobber kontinuerlig med å finne løsninger som gjør at vi kan fjerne enda flere. Produktene våre skal tilfredsstille de strengeste miljøkrav og være skånsomme mot de som bruker dem.

 

Hva gjør vi?

  • Vi bruker resirkulert emballasje der vi kan, og legger alt til rette for at du kan resirkulere det etterpå. Målet er 100% sirkulær emballasje på alle våre produkter.
  • Alle plastflaskene våre er laget av 100% resirkulert plast, også korken!
  • Fargetuben er av 100% aluminium, gjenvinnes enkelt sammen med glass og metall. Korken er av 100% gjenvunnet plast, og esken av 95% resirkulert papir
  • Vi passer på at de råvarene vi må hente ut fordi det (per nå) ikke er resirkulerte alternativer, kommer fra bærekraftige kilder.
  • Det vi får tak i lokalt, handler vi lokalt.
  • Veganisme søker å ekskludere alle former for utnyttelse av og grusomhet mot dyr for mat, klær eller andre formål. Derfor er vi veldig stolte over at alle våre produkter er sertifisert veganske.
  • Vi følger Grønt Punkts standarder og merkeordninger, og betaler vår del for at den emballasjen vi sender ut igjen i sirkelen fortsetter å bli gjenvunnet.
  • Våre produkter er ikke testet på dyr. Vi er imot testing på dyr, og støtter PETA økonomisk i deres arbeid for å bedre dyrevelferd verden over.

Vi i by Bente jobber mot å innfri alle punkter under FN’s bærekraftsmål nr 12 «Ansvarlig forbruk og produksjon»

Ved å få den riktige hårfargen trenger du bare å farge håret en gang. Du trenger ikke korrigere hos frisøren, eller kjøpe flere pakker for å fikse «krisen». På denne måten blir det mindre påkjenning på ditt hår og din hodebunn samt at færre kjemikalier skylles ut i havet.

Vi prøver å bruke materialer som allerede er i omløp. Altså bruker vi resirkulert emballasje der vi kan, og legger alt til rette for at DU kan resirkulere det igjen. Vi produserer også så lokalt vi kan, så transportutslippene blir minimale.

Les mer om FN’s bærekraftsmål her: https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal